ubo betekenis

UBO Betekenis

  • Wat betekent UBO?
  • Met wie doe jij zaken?
  • Kies voor de KlikKlaar Checks
  • Simpel, accuraat en compleet
  • Een UBO Check aanvragen
U komt op onze website heel vaak de term UBO of UBO check tegen. Dit is namelijk een van de meest belangrijke onderdelen voor een bedrijf checken. Maar wat is nou eigenlijk de betekenis van UBO? Na dit artikel bent u op de hoogte van de betekenis van UBO. En wat het voordeel is van een UBO check.


Bekijk hier al onze checks en diensten.

Betekenis UBO: Wat is UBO?

Na het lezen van onze website horen wij u al denken: Wat is UBO? 
De letterlijke betekenis van UBO is: Ultimate Beneficial Owner. Dit is ook wel de echte eigenaar van het bedrijf, ofwel de man met al het geld.

De betekenis van een UBO wordt vaak ook neergezet als de achterliggende personen van een onderneming.  De mensen met meer dan 25% van de aandelen, feitelijk zeggenschap, economische belangen en het stemrecht van de onderneming. 
Het is wettelijk verplicht om minimaal 1 of meerdere UBO’s te hebben binnen een organisatie. Maar het kan ook voorkomen dat er geen echte UBO is. Dit wordt beoordeeld op basis van de net genoemde criteria. Als dit het geval is, dan is er de hoger leidinggevende: De pseude-UBO. De betekenis van een pseude-UBO is eigenlijk een soort namaak-UBO. Dit treedt dus alleen in werking als er geen echte UBO te benoemen valt. Voor Nederlandse bedrijven geldt dat de pseude-UBO’s vaak bestuurders of vennoten zijn. 

Kort samengevat: de betekenis van UBO is: Ultimate Beneficial Owner. Dit is ook wel de persoon die over de onderneming beschikt aan de hand van de criteria. Mocht er geen UBO zijn, wordt er een namaak-UBO aangewezen: de pseude-UBO. Dit is de persoon wie de beslissingen binnen de organisatie neemt.


 


Wat betekent een UBO voor u?

Maar waarom is de betekenis van UBO interessant voor u? De UBO is in de meeste gevallen de persoon binnen het bedrijf waarmee u uw zaken verricht. Dit is dus een enorm belangrijk persoon binnen uw zakenrelatie met het bedrijf. Het is daarom een groot voordeel voor u en uw onderneming om te weten of deze UBO wel te vertrouwen is. Het komt namelijk regelmatig voor dat de andere partij problemen geheim houden. Dit zijn problemen zoals het niet betalen van rekeningen of het  op de PEP lijst staan.

Wij van KlikKlaar doen er alles aan om het veilig zakendoen van uw bedrijf te garanderen.  U kunt bij ons kiezen voor een UBO check. Hierbij geven wij op een duidelijke manier aan wie de UBO is en of deze persoon te vertrouwen is. Dit doen we aan de hand van een onderzoek over het verleden van de desbetreffend persoon. Zo weet u of u veilig zaken kan doen met uw zakenrelatie. Het geeft u garantie op een prettige samenwerking. 


We bieden bij KlikKlaar de mogelijkheid tot een dagelijkse UBO controle. Zo bent u altijd op de hoogte van de UBO waarmee u zaken doet. Ook bieden we bij KlikKlaar nog andere checks aan.

 
Bekijk hier al onze checks en diensten:

 
Ervaringen en recensies
Deel uw ervaring of maak een recensie over Klikklaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht  -ter controle door de instanties-  op onze beveiligde server op. De Data-officer controleert of u werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. U bepaald zelf of uw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.
Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics

WWFT check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de zesde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer

UBO Check: op persoon

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer

Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar