Cashflow verbeteren

Cashflow is het verschil tussen het geld dat ontvangen wordt en het geld dat uit de onderneming gaat aan loon, kosten en winstopnamen. Het is belangrijk om dit inzichtelijk en op orde te hebben, vooral voor bedrijven die willen groeien of grote eenmalige (project)uitgaven hebben. Voor groei is er namelijk korte termijn geld nodig voor voorraad en (project)investeringen. Wanneer dit geld vastzit in uitstaande facturen, kan dit tot cashtekorten leiden. 
Gratis rapport aanvragen Contact

Man blij met cashflow

Start met een kredietrapport

Bescherm jezelf en je bedrijf tegen mogelijke risico's en overtredingen door een WWFT-check uit te laten voeren bij KlikKlaar! Wacht niet langer en vraag vandaag nog een WWFT-check aan. Zet de eerste stap naar een zorgeloze toekomst voor jou en je bedrijf!

Kredietrapport opvragen

CASHFLOW VERBETEREN

Het merendeel van de cashflowproblemen wordt veroorzaakt door slecht cashflowbeheer. Om een positieve netto kasstroom te hebben, moet de instroom van de liquide middelen immers groter zijn dan de kosten. Er zijn veel verschillende manieren om de cashflow te verbeteren. KlikKlaar presenteert een selectie van fintech- en high-end oplossingen en laat je hier GRATIS kennis mee maken. 

Het hoe en waarom

Zaken doen, mooie projecten opleveren en uurtje factuurtje werken gaan vaak vooraf aan het betaald krijgen van jouw factuur. In het MKB en vooral door ZZP'ers en freelancers wordt hierbij onnodig risico gelopen op te late betaling, wanbetaling of onbetaalde facturen. Een dubieuze debiteur veroorzaakt veel stress, kosten en tijd die je niet kunt factureren. Meer dan de helft van de faillissementen ontstaat door niet betalende klanten. De genomen financiële risico’s zijn vaak, zonder het te beseffen, te groot voor een bedrijf. Hoeveel van jouw jaarwinst staat open in één enkel debiteuren saldo? Lees onze selectie van moderne en geldbesparende oplossingen. Via onderstaande buttons lees je hoe en waarom dit jouw cashflow verbetert. Lees ook onze actuele blogs over debiteurenproblematiek.

KliKklaar tools en een goede start 

In de programma's van Alberto Stegeman, Kees van de Spek en Thijs Zeeman vind je vaak voorbeelden van criminele oplichting. Bedenk: wat is jouw jaarwinst en jouw maandomzet? Hoe pijnlijk is oplichting voor jou, naast het verlies van je imago? Zorg ervoor dat “mijn klant betaalt niet” of “afboeken van dubieuze debiteuren” niet meer in jouw onderneming voorkomt. Even checken voorkomt veel ellende. Ook jouw privé-aanbetalingen op grote aankopen zijn het waard om te checken. Een goede start dus.

Vooraf een kredietwaardigheidscheck doen op een klant door een kredietrapport op te vragen is zo eenvoudig, en voor slechts €1,00 per check weet je precies met wie je zaken doet en of jouw factuur wel betaald kan worden. KlikKlaar heeft drie soorten checks: van stoplichtrapportage tot zeer uitgebreide rapportage met benoemen van mogelijke verhaalsmogelijkheden, en een jaar lang monitoring van wijzigingen van deze rapporten. Zo kun je tijdig maatregelen nemen voordat het te laat is. Na een goede start zijn er tal van slimme tools om jouw cashflow aanzienlijk te verbeteren. Onderstaande buttons informeren je over bijzondere oplossingen.

Ga naar de tools:

Ervaringen en recensies

Deel jouw ervaring of maak een recensie over KlikKlaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht  -ter controle door de instanties-  op onze beveiligde server op. De Data-officer controleert of je werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. Jij bepaald zelf of jouw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.

Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics

Monitoring voor slechts €0,01 per dag

Tevens is het mogelijk om de financiële situatie van jouw klant continu te checken door de monitoring aan te zetten voor slechts €0,01 per dag. Dit houdt in dat jouw zakenpartner het hele jaar door wordt gecheckt op veranderingen in betaalgedrag of grotere financiële wijzigingen, en wij stellen jou direct op de hoogte. Zelfs het wagenparkbezit kan in beeld gebracht worden. Zeker zijn van jouw geld is dus veilig en simpel.

Ook een kredietcheck voor buitenlandse afnemers of bedrijven is mogelijk en zeer goedkoop, zie onze speciale Europese en internationale prijslijst voor de actuele voordelige tarieven, ook met 1 jaar monitoring.

KlikKlaar

Onze andere diensten

Klikklaar geeft het hele MKB en Particulier eenvoudig toegang tot diepgaande informatie over jouw (toekomstige) zakenrelatie of opdrachtgever. Kwalitatief en zeer actuele informatie wordt verzameld in de Klikklaar Check, (deze check omvat WWFT-, UBO-, IBAN/Naamcheck en kredietrapporten). Jouw keuze voor de continu check geeft je altijd scherp zicht op jouw zakenrelatie. Het resultaat: een hoge risicobeperking en betaalzekerheid van uw facturen. Ook bij internationale bedrijven. In een paar klikken weet zeker met wie u zaken doet.

Advies over Cash-flow verbetering door toepassen van moderne methoden, zoals binnen 24 uur jouw geld op de rekening, of financiering van een hele verkoop traject, met vooraf jouw winst al uitbetaald krijgen. Dit soort oplossingen stellen wij graag aan je voor: lees meer. In een paar klikken weet je zeker meer.

Advies over hoe in complexe financiering en rechtsvorm structuren de beslisser of eigenaar aangewezen wordt. Hierbij komt veel meer kijken dan het vaststellen van meerderheid aandeelhouderschap. Via een offerte aanvraag ontwarren wij dit graag voor je.

WWFT-check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de zesde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer

UBO Check: op persoon

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer

Veelgestelde vragen over cashflow verbeteren

Wat zijn enkele effectieve manieren om cashflowproblemen te voorkomen?

Er zijn verschillende manieren om cashflowproblemen te voorkomen:

  • Voer kredietchecks uit op nieuwe en bestaande klanten om hun kredietwaardigheid te beoordelen.
  • Stel duidelijke betalingsvoorwaarden op en communiceer deze duidelijk met jouw klanten.
  • Gebruik debiteurenbeheer tools om betalingen te volgen en herinneringen te sturen.
  • Overweeg factoring of het gebruik van kortingen voor vroege betalingen om sneller geld binnen te krijgen.
  • Houd een reserve aan liquide middelen aan om onverwachte uitgaven te dekken.

Waarom is monitoring van de financiële situatie van mijn klanten belangrijk voor mijn cashflow?

Door de financiële situatie van jouw klanten continu te monitoren, blijf je op de hoogte van veranderingen in hun betaalgedrag of financiële stabiliteit. Dit helpt je om tijdig in te grijpen bij eventuele risico's en voorkomt dat je te maken krijgt met onverwachte wanbetalingen. Monitoring kan bijvoorbeeld veranderingen in het betaalgedrag, grotere financiële wijzigingen en zelfs het bezit van het wagenpark in beeld brengen, waardoor je zekerder bent van jouw geld en betere zakelijke beslissingen kunt nemen.

Copyrights © 2024 All Rights Reserved By KlikKlaar