WWFT wet

WWFT wet

  • Snel, safe, goed, en heel betaalbaar
  • Diepgaand onderzoek op foutief gedrag
  • Kies voor de KlikKlaar WWFT-check
  • Voor het hele MKB en de particulier
De Nederlandse regering heeft de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de wwft wet, aangenomen om te voorkomen dat illegale activiteiten zoals witwassen en terrorismefinanciering via het financiële systeem plaatsvinden. Financiële instellingen en intermediairs, waaronder banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, accountants en advocaten, vallen onder de wetgeving.

Wat houdt de WWFT wet in?

Om ervoor te zorgen dat Nederland voldoet aan de Europese richtlijnen ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT wet) in de Nederlandse wetgeving opgenomen.

De focus van de wet ligt op financiële instellingen en tussenpersonen, waaronder banken, verzekeringen, advocaten en accountants. Ze moeten actie ondernemen om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme een halt toe te roepen. Dit omvat het identificeren van hun klanten, het doorlichten van hen op risico's van witwassen en terrorismefinanciering, en het waarschuwen van de autoriteiten voor twijfelachtige transacties.

Financiële intermediairs en instellingen zijn op grond van de WWFT wet verplicht grondig onderzoek te doen naar de rechtmatigheid van de transacties en activiteiten van hun cliënten. Dit maakt het moeilijker voor criminelen om hun acties te verbergen en stimuleert het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Van financiële instellingen en intermediairs wordt verwacht dat zij passende interne procedures en controlemechanismen opbouwen om een ​​succesvolle handhaving van de WWFT wet te waarborgen. Bovendien moeten ze hun personeel trainen in naleving van de wet en de gevaren van witwassen en terrorismefinanciering.

De WWFT wet is een effectief wapen in de strijd tegen de financiering van terrorisme en witwassen. Financiële instellingen en tussenpersonen zijn verplicht verantwoording af te leggen en passende maatregelen te nemen om bepaalde vormen van criminaliteit te stoppen en te ontmoedigen.


Wilt u nu uw zakenrelatie checken? Kies dan voor onze WWFT-check! WWFT wet KlikKlaar

Voor wie geld de WWFT wet?

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT wet) is van toepassing in heel Europa, niet alleen in Nederland. Het maakt deel uit van een groter Europees kader dat is ontworpen om de financiering van terrorisme en het witwassen van geld te bestrijden en om wereldwijde samenwerking op dit gebied te bevorderen.
Uit de Europese richtlijnen die door de Europese Unie zijn goedgekeurd, is het Europese kader voor de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering ontstaan. Door de samenwerking tussen de lidstaten aan te moedigen en gemeenschappelijke normen te bieden voor de uitvoering van effectieve maatregelen, proberen deze richtlijnen de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme een impuls te geven.

Financiële instellingen en intermediairs zijn verplicht om te voldoen aan de eisen van de Europese richtlijnen, die zijn vertaald in nationale wetgeving. Om het financiële stelsel transparant te houden en witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen, is het van cruciaal belang dat Nederland zich aan deze afspraken houdt.

De WWFT wet heeft het voor Nederland gemakkelijker gemaakt om zijn rol in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering te vervullen. Dit maakt het financiële stelsel betrouwbaarder en maakt het moeilijker voor criminelen om hun daden erdoor te verhullen door te garanderen dat financiële instellingen en intermediairs in Nederland zich houden aan de relevante wet- en regelgeving.

Om witwassen en terrorismefinanciering effectief aan te pakken, zijn samenwerking tussen Europese landen en een gecoördineerde strategie cruciaal. Nederland is beter gepositioneerd om zijn rol te aanvaarden en deel te nemen aan de gezamenlijke strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering door implementatie van de WWFT wet.


Bent u benieuwd of uw zakenrelaties wel betrouwbaar zijn? Neem dan nu contact op en start met de wwft-check!
Ervaringen en recensies
Deel uw ervaring of maak een recensie over Klikklaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht  -ter controle door de instanties-  op onze beveiligde server op. De Data-officer controleert of u werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. U bepaald zelf of uw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.
Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics
Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

WWFT check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de zesde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer
Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

UBO Check: op persoon

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer

Copyrights © 2024 All Rights Reserved By KlikKlaar