De WWFT checklist

De WWFT checklist

  • Snel, safe, goed, en heel betaalbaar
  • Een uitgebreide control
  • Kies voor de KlikKlaar WWFT-check
  • Voor het hele MKB en de particulier
  • Voorkom oplichting
Bedrijven en instellingen zijn op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) verplicht om maatregelen te nemen om witwassen en financieren van terrorisme een halt toe te roepen. Financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, makelaars, accountants, notarissen, advocaten en casino's zijn slechts enkele van de vele sectoren waarop deze verordening van toepassing is.

Bedrijven en instellingen kunnen een WWFT checklist gebruiken als hulpmiddel om te controleren of zij aan alle eisen van de WWFT voldoen. De stappen en controles op deze checklist zijn essentieel voor bedrijven om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme succesvol te stoppen.

De volgende acties zijn opgenomen in een standaard WWFT checklist:

Met behulp van de WWFT-identificatiechecklist moeten bedrijven hun klanten en medewerkers correct identificeren. Dit vereist dat ze legitieme ID's en andere identificatiemethoden gebruiken om de identiteit te bevestigen van de persoon met wie ze zaken doen. Klanten moeten grondig worden doorgelicht door bedrijven om te zien of er een hoger risico is op witwassen of financiering van terrorisme. De WWFT checklist voor klantonderzoek kan hierbij helpen.

Checklist voor WWFT-risicobeoordeling: Organisaties moeten de risico's van hun klanten en zakenpartners evalueren om te beslissen welke aanvullende maatregelen nodig zijn om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te stoppen.

WWFT interne controle checklist: Organisaties zijn verplicht om een ​​toereikend intern controlesysteem op te bouwen en te implementeren om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle WWFT-vereisten. Dit omvat onder meer het opstellen van intern beleid, procedures en controles, evenals het uitvoeren van interne audits en controles.

Checklist voor WWFT-medewerkers: Bedrijven moeten hun personeel opleiden en onderwijzen over de WWFT en hoe ze witwassen en terrorismefinanciering kunnen stoppen. Om dit te kunnen doen, moeten frequente trainingen worden georganiseerd en moeten informatie en instructies over het melden van verdachte transacties beschikbaar worden gesteld.

Checklist meldplicht WWFT: Bedrijven zijn verplicht zich te houden aan de meldplicht van de WWFT en verdachte transacties direct te melden bij de politie of het Openbaar Ministerie. Dit is belangrijk omdat de wetshandhaving helpt bij het identificeren en nastreven van illegale activiteiten, terwijl het ook het witwassen van geld en de financiering van terrorisme voorkomt. Wanneer een commerciële relatie met een klant eindigt, is het vereist dat alle relevante gegevens en bescheiden minimaal vijf jaar worden bewaard. Dit helpt bij het bevestigen van de identiteit van de klant en het onderzoeken van duistere transacties.

Checklist WWFT Ongewenste transacties: Bedrijven dienen op de hoogte te zijn van transacties die kunnen worden gebruikt voor het witwassen van geld of het financieren van terrorisme en dienen hiervan direct aangifte te doen bij de politie of het Openbaar Ministerie.Checklist WWFT-verantwoording: bedrijven moeten aantonen dat ze de juiste controles en processen hebben gevolgd en dat ze aan alle eisen van de WWFT hebben voldaan. Hiervoor kunnen audits, verklaringen van derden en rapporten aan de autoriteiten worden gebruikt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de WWFT voortdurend wordt bijgewerkt en aangepast om rekening te houden met de meest recente gevaren en ontwikkelingen op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering. Om te garanderen dat ze de meest recente vereisten volgen, moeten bedrijven hun processen en procedures voortdurend onderzoeken en actualiseren.

Bedrijven die de eisen van de WWFT schenden, kunnen boetes of juridische stappen krijgen. Bovendien kan het het merk van het bedrijf schaden en het consumentenvertrouwen in de financiële sector aantasten. Het is daarom van cruciaal belang dat bedrijven zich strikt houden aan hun verplichtingen uit hoofde van de WWFT.   

Voordelen WWFT checklist

Bedrijven kunnen de WWFT checklist gebruiken als hulpmiddel om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan hun vereisten op grond van de Financial Assets Act. Bedrijven kunnen de checklist gebruiken om de talrijke wettelijke vereisten zorgvuldig te evalueren en te beslissen wat ze moeten doen om aan hun verplichtingen te voldoen.

Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van een WWFT checklist:

  • Naleving: het gebruik van een WWFT checklist garandeert dat bedrijven beter zijn toegerust om aan hun WWFT-vereisten te voldoen, wat helpt om de wettelijke naleving te verbeteren.
  • Gevarenbeheersing: bedrijven kunnen het risico van witwassen en terrorismefinanciering beter inschatten door de WWFT checklist te gebruiken en ze kunnen hun interne controlemechanismen verbeteren om dit risico te verkleinen.
  • Effectiviteit: het gebruik van de WWFT checklist maakt het voor bedrijven eenvoudiger om de acties te kiezen die ze moeten ondernemen om aan hun WWFT-verplichtingen te voldoen. Zo voorkomen ze dat ze tijd en middelen verspillen aan behoefteanalyses.
  • De implementatie van een WWFT checklist is een overtuigend bewijs dat een organisatie de criteria van de WWFT serieus neemt en maatregelen heeft genomen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen.

Wilt u meer weten over de betekenis van Wwft of wilt u meteen een Wwft check laten uitvoeren? Kies voor KlikKlaar en wij helpen u graag verder. 
Ervaringen en recensies
Deel uw ervaring of maak een recensie over Klikklaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht  -ter controle door de instanties-  op onze beveiligde server op. De Data-officer controleert of u werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. U bepaald zelf of uw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.
Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics
Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

WWFT check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de zesde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer
Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

UBO Check: op persoon

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer

Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar