UBO aanvragen

Een UBO aanvragen bij KlikKlaar

 • Zekerheid over de achtergrond van jouw zakenpartner(s)
 • Dagelijkse UBO monitoring 
 • Kies voor de KlikKlaar Checks
 • Simpel, accuraat en compleet
 • UBO Check op persoon

Een UBO check is van groot belang als je zeker wilt zijn over de achtergrond van jouw zakenpartner. Wie is de uiteindelijke eigenaar, wie is de UBO? Op deze pagina lees je over een UBO aanvragen en meer.


Wat is een UBO?

Een UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, ofwel de ultieme begunstigde eigenaar. Dit is de persoon die uiteindelijk de controle heeft over een bedrijf of organisatie, ongeacht of zij hier op papier als eigenaar voor staan. Het aanvragen van een UBO is van groot belang voor transparantie en voorkoming van witwassen en financieel misbruik. 

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht voor bedrijven in de Europese Unie om hun UBO(s) te registreren in een centraal register. Dit is bedoeld om witwassen en financieel misbruik tegen te gaan en transparantie te bevorderen. Dit betekent dat bedrijven verplicht zijn om informatie te verstrekken over wie de ultieme begunstigde eigenaar is van het bedrijf, zoals naam, adres en geboortedatum.

Wat zijn de methoden om de UBO te classificeren?

Om een UBO (Ultimate Beneficial Owner) correct te identificeren, zijn er specifieke richtlijnen die gevolgd moeten worden. Deze zijn onderverdeeld in twee primaire criteria:

 1. Controle binnen de organisatie van de klant: Als eerste criterium wordt gekeken naar de mate van invloed die een persoon heeft binnen de organisatie. Dit wordt gemeten aan de hand van stemrechten. Een individu wordt als UBO aangemerkt indien hij of zij ten minste 25% van de stemrechten in algemene vergaderingen kan uitoefenen.

 2. Eigendomsbelang in de onderneming: Het tweede criterium richt zich op het eigendomsbelang. Een UBO is iemand die minstens 25% van het kapitaal of vermogen in de onderneming bezit. Dit percentage geeft een significante mate van eigendom aan, wat doorslaggevend is voor de kwalificatie als UBO.

Daarnaast zijn er bepaalde uitzonderingen en speciale gevallen waarin personen met een kleiner aandeel of minder stemrechten ook als UBO's kunnen worden beschouwd:

 • Alternatieve vormen van zeggenschap: Er zijn situaties waarin iemand door andere middelen substantiële invloed op de onderneming kan uitoefenen. Ook in deze gevallen kan de persoon als UBO worden aangemerkt.

 • Specifieke regels voor trusts: In het geval van een trust worden niet alleen personen met aanzienlijke aandelen of stemrechten als UBO's beschouwd. Ook de oprichter(s), begunstigden, de protector en trustees van de trust vallen onder deze categorie.

Deze richtlijnen zijn essentieel voor organisaties om te begrijpen wie de uiteindelijke beslissingsbevoegdheid heeft binnen de ondernemingen waarmee ze zakendoen. Dit is niet alleen belangrijk voor interne bedrijfsprocessen, maar ook voor het voldoen aan wettelijke vereisten en het uitvoeren van risicobeheersing.

 

Wat is het UBO-register?

Het UBO-register, wat staat voor "Ultimate Beneficial Owner"-register, is een database die de identiteit onthult van de personen die uiteindelijk de eigenaar zijn of de controle hebben over een onderneming of juridische entiteit. Dit register is opgezet om financiële transparantie te verhogen en witwassen, belastingontduiking, en andere financiële misdrijven te bestrijden. Het is een belangrijk instrument in de wereldwijde inspanningen om financiële criminaliteit en corruptie te voorkomen.

Kernpunten van het UBO-register:

 1. Transparantie: Het register biedt inzicht in wie de uiteindelijke controle heeft over bedrijven en andere juridische entiteiten. Dit is belangrijk voor het creëren van een transparante zakelijke omgeving.

 2. Wettelijke vereisten: In veel landen, vooral binnen de Europese Unie, is het opstellen van een UBO-register wettelijk verplicht. Bedrijven en entiteiten moeten hun uiteindelijke belanghebbenden registreren en deze informatie up-to-date houden.

 3. Toegankelijkheid: Afhankelijk van het land, kan het UBO-register toegankelijk zijn voor overheidsinstanties, financiële instellingen en soms ook voor het publiek. De toegangsrechten kunnen variëren om de privacy van de geregistreerde personen te beschermen.

 4. Bestrijding van Financiële Misdrijven: Het register helpt bij het identificeren van personen die mogelijk betrokken zijn bij financiële misdrijven zoals witwassen van geld of het financieren van terrorisme.

 5. Due Diligence: Voor bedrijven en financiële instellingen is het UBO-register een cruciale bron voor het uitvoeren van due diligence-onderzoeken om de achtergrond en de legitimiteit van hun klanten en partners te verifiëren.


Het UBO-register is een belangrijk instrument voor financiële integriteit en transparantie in de zakelijke wereld, en het proces van UBO aanvragen staat hierbij centraal. Dit proces vereist het identificeren en registreren van personen die significant eigendom of controle over een bedrijf hebben, ter bevordering van de transparantie en naleving van wettelijke verplichtingen.

 

Een UBO Check

Een UBO-check is een manier om de informatie in het UBO-register te controleren en te verifiëren. Dit kan worden gedaan door kredietverstrekkers, banken, notarissen en andere partijen die betrokken zijn bij financieel transacties. De UBO-check maakt het mogelijk om te bepalen of de informatie in het register klopt en of de ultieme begunstigde eigenaar een eerlijk en betrouwbaar persoon is. 

Bij KlikKlaar kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van UBO-checks, WWFT-checks en meer. Onze professionals zorgen voor een snelle en efficiënte afhandeling van UBO aanvragen en garanderen de naleving van de wet- en regelgeving.

UBO aanvragen bij KlikKlaar

5 redenen voor een UBO aanvragen bij KlikKlaar

 1. Naleving van wet- en regelgeving: Door een UBO check uit te voeren bij KlikKlaar, ben je verzekerd van de naleving van de wet- en regelgeving rondom UBO-registratie.

 1. Transparantie en voorkoming van witwassen: Door een UBO check uit te voeren, krijg je inzicht in wie de ultieme begunstigde eigenaar van een bedrijf is. Hierdoor kun je witwassen en financieel misbruik voorkomen.

 1. Betrouwbare informatie: Een UBO check bij KlikKlaar garandeert dat de informatie in het UBO-register betrouwbaar is.

 1. Snelle en efficiënte afhandeling: Onze professionals bij KlikKlaar zorgen voor een snelle en efficiënte afhandeling van jouw aanvraag.

 1. Jarenlange ervaring en expertise: Bij KlikKlaar kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van UBO aanvragen en UBO-checks.

 

Kies voor een UBO Check bij KlikKlaar! 

Maak gebruik van onze expertise en voer vandaag nog een UBO check uit bij KlikKlaar. Wij garanderen naleving van wet- en regelgeving, transparantie en voorkoming van witwassen, betrouwbare informatie, snelle en efficiënte afhandeling en jarenlange ervaring en expertise. 

Na een UBO check bij ons, worden de resultaten vastgelegd in een document, een WWFT en UBO-verklaring, die je als bewijs kan gebruiken voor jouw eigen administratie of voor potentiële zakenrelaties. Wij bieden je een dagelijkse UBO-monitoring waardoor je continu zekerheid hebt dat je zakendoet met een integer persoon en een betrouwbaar bedrijf. Door onze UBO-ook rechtsvervolging als in de keten toch malafide praktijken plaats vinden, uw slot op de achterdeur.

Bel ons vandaag nog voor meer informatie over een ubo aanvragen. Wij helpen je graag bij het verkrijgen van de zekerheid die je nodig hebt.

Ervaringen en recensies

Deel uw ervaring of maak een recensie over Klikklaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht  -ter controle door de instanties-  op onze beveiligde server op. De Data-officer controleert of u werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. U bepaald zelf of uw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.

Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics
Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

WWFT check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de zesde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer

Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

UBO Check: op persoon

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer

Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar