Wat is een UBO check van Klikklaar

Een UBO check is de controle van de persoon die feitelijk achter het te onderzoeken bedrijf de eigenaar is, ook wel de belanghebbende genoemd. Hierbij wordt gecontroleerd of de persoon o.a. op een sanctielijst of een PEP lijst voorkomt en of er een problematisch financieel verleden is. UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner. PEP-lijst staat voor Political Exposed person, een met/aan de (internationale) politiek gekoppelde persoon als grond voor nader onderzoek van de persoon. De UBO check zoekt naar de diepere achtergronden, antecedenten, op bonafide en interger handelen van de persoon  achter een bedrijf of organisatie.

Een UBO check doen met Klikklaar

Na een UBO check worden de uitkomsten van het onderzoek, samen met de WWFT-check resultaten vastgelegd in een document, of wel een WWFT en UBO verklaring. Indien een van de twaalf onderzoeken negatief is en er aanleiding is tot nader onderzoek ondersteunt Klikklaar u met te nemen van meerdere onderzoek acties of het maken van conclusies aan de uitkomst. De dagelijkse UBO monitoring geeft continue zekerheid. Op deze manier weet u zeker dat u zaken doet met een integer persoon en betrouwbaar bedrijf door middel van de UBO check. Ook voorkomt dit onderzoek rechtsvervolging als in de keten toch malafide praktijken plaats vinden: uw slot op de achterdeur.

Wat is een UBO of Pseudo-UBO?

Wie zijn de achterliggende personen die - kort gezegd - aandeelhouder zijn van meer dan 25% van de aandelen, stemrecht, economisch belang of feitelijke zeggenschap in de onderneming? Hetzelfde geldt voor personenvennootschappen, zoals een maatschap, v.o.f. of c.v. en/of is er sprake van een eigendomsbelang van meer dan 25% of feitelijke zeggenschap. Elke organisatie heeft verplicht een of meer UBO's. Als een entiteit geen echte UBO heeft op basis van bovengenoemde criteria, dan is er de hoger leidinggevende: de pseude-UBO. Voor Nederlandse bedrijven zijn dan alle statutair bestuurders of alle (niet commanditaire) vennoten pseudo-UBO (art. 3 lid 6 Uitvoeringsbesluit Wwft 2018). Kort samengevat: er wordt vastgesteld wie de uiteindelijke persoon is, die over de onderneming beschikt: de UBO. Of als er bijvoorbeeld veel aandeelhouders zijn, wie de beslisser binnen het bedrijf is: de pseudo-UBO. 

Klikklaar geeft op eenvoudige wijze aan wie die persoon of personen zijn door middel van de UBO check. Dit is feitelijk het UBO formulier, maar dan simpel, accuraat en compleet. Na deze constatering uit ons onderzoek, en uw akkoord, volgt dan het onderzoek naar deze UBO of UBO’s. Klikklaar levert (vink deze optie aan) een jaar lang dagelijkse controle op wijzigingen in/op deze UBO’s bij onze UBO check. Zo bent u altijd actueel en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door onze UBO check. UBO Check uitvoeren Klikklaar

Ervaringen en recensies

Deel uw ervaring of maak een recensie over Klikklaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht -ter controle door de instanties- op onze beveiligde server op. De Data-officer controleert of u werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. U bepaald zelf of uw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.
Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics
Klikklaar

Onze andere diensten

Klikklaar geeft het hele MKB en Particulier eenvoudig toegang tot diepgaande informatie over uw (toekomstige) zakenrelatie of opdrachtgever. Kwalitatief en zeer actuele informatie wordt verzameld in de Klikklaar Check, (deze check omvat WWFT-, UBO-, IBAN/Naamcheck en kredietrapporten). Uw keuze voor de continu check geeft u altijd scherp zicht op uw zakenrelatie. Het resultaat: een hoge risicobeperking en betaalzekerheid van uw facturen. Ook bij internationale bedrijven. In een paar klikken weet u het zeker.

Advies over Cash-flow verbetering door toepassen van moderne methoden, zoals binnen 24 uur uw geld op de rekening, of financiering van een heel verkoop traject, met vooraf uw winst al uitbetaald krijgen. Dit soort oplossingen stellen wij graag aan u voor: lees meer. In een paar klikken weet u zeker meer.

Advies over hoe in complexe financiering en rechtsvorm structuren de beslisser of eigenaar aangewezen wordt. Hierbij komt veel meer kijken dan het vaststellen van meerderheid aandeelhouderschap. Via een offerte aanvraag ontwarren wij dit graag voor u.

WWFT check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de derde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer

UBO Check en UBO register

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een organisatie of andere juridische entiteit in geregistreerd staan. De Kamer van Koophandel beheert dit register. Er ontbreken per begin april 2022 nog van circa 700.000 bedrijven de inschrijving van de UBO (s).
Lees meer
Copyrights © 2022 All Rights Reserved By Klikklaar