De UBO Check; met wie doe jij zaken?

De UBO-check is een belangrijk onderdeel binnen de KlikKlaar rapportage. Het geeft zekerheid over de achtergrond van uw zakenpartner(s). Er wordt gecontroleerd wie de uiteindelijke eigenaar van een bedrijf, dus diegene die echt over het geld gaat, ofwel UBO is. Is het een integer persoon, een boef(je) of iemand die verbonden is aan een criminele organisatie?

Start met een UBO-check bij KlikKlaar

Weet snel wie de echte beslissers achter jouw zakenpartners zijn. Met onze UBO-check voorkom je risico's door verborgen belangen te onthullen. Beveilig je bedrijf vandaag nog!

UBO-check uitvoeren

De check betreft 12 essentiële onderdelen, deze zorgen ervoor dat de normen van de WWFT-wetgeving, zoals een problematisch recent financieel verleden, of op een van de diverse internationale lijsten staat, zoals een Politiek Exposed Person (PEP lijst) onderzocht worden. Als er iets gevonden is, wordt dit getoond met een rood kruis en verzorgen wij documenten waarin de aard van, en nadere actie(s) op dit event, worden omschreven. Hieruit kan blijken dat het loos alarm is, maar dan is dat wel vastgesteld en zeker, of juist dat er zich een serieus probleem voordoet en nadere stappen ondernomen moeten worden om veilig zaken te doen. De WWFT-check controleert het bedrijf. De UBO- en WWFT-check samen zijn de basis van de check van KlikKlaar en kunnen uitgebreid worden met de andere checks en Monitoring.

Wat is een UBO check van Klikklaar

Een UBO check is de controle van de persoon die feitelijk achter het te onderzoeken bedrijf de eigenaar is, ook wel de belanghebbende genoemd. Hierbij wordt gecontroleerd of de persoon o.a. op een sanctielijst of een PEP lijst voorkomt en of er een problematisch financieel verleden is. UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner. PEP-lijst staat voor Political Exposed person, een met/aan de (internationale) politiek gekoppelde persoon als grond voor nader onderzoek van de persoon. De UBO check zoekt naar de diepere achtergronden, antecedenten, op bonafide en interger handelen van de persoon  achter een bedrijf of organisatie.

Ervaringen en recensies

Deel jouw ervaring of maak een recensie over KlikKlaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht  -ter controle door de instanties-  op onze beveiligde server op. De Data-officer controleert of je werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. Jij bepaald zelf of jouw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.

Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics

Een UBO check doen met Klikklaar

Na een UBO check worden de uitkomsten van het onderzoek, samen met de WWFT-check resultaten vastgelegd in een document, of wel een WWFT en UBO verklaring. Indien een van de twaalf onderzoeken negatief is en er aanleiding is tot nader onderzoek ondersteunt Klikklaar u met te nemen van meerdere onderzoek acties of het maken van conclusies aan de uitkomst. De dagelijkse UBO monitoring geeft continue zekerheid. Op deze manier weet u zeker dat u zaken doet met een integer persoon en betrouwbaar bedrijf door middel van de UBO check. Ook voorkomt dit onderzoek rechtsvervolging als in de keten toch malafide praktijken plaats vinden: uw slot op de achterdeur.

Wat is een UBO of Pseudo-UBO?

Wie zijn de achterliggende personen die - kort gezegd - aandeelhouder zijn van meer dan 25% van de aandelen, stemrecht, economisch belang of feitelijke zeggenschap in de onderneming? Hetzelfde geldt voor personenvennootschappen, zoals een maatschap, v.o.f. of c.v. en/of is er sprake van een eigendomsbelang van meer dan 25% of feitelijke zeggenschap. Elke organisatie heeft verplicht een of meer UBO's. Als een entiteit geen echte UBO heeft op basis van bovengenoemde criteria, dan is er de hoger leidinggevende: de pseude-UBO. Voor Nederlandse bedrijven zijn dan alle statutair bestuurders of alle (niet commanditaire) vennoten pseudo-UBO (art. 3 lid 6 Uitvoeringsbesluit Wwft 2018). Kort samengevat: er wordt vastgesteld wie de uiteindelijke persoon is, die over de onderneming beschikt: de UBO. Of als er bijvoorbeeld veel aandeelhouders zijn, wie de beslisser binnen het bedrijf is: de pseudo-UBO. 

Klikklaar geeft op eenvoudige wijze aan wie die persoon of personen zijn door middel van de UBO check. Dit is feitelijk het UBO formulier, maar dan simpel, accuraat en compleet. Na deze constatering uit ons onderzoek, en uw akkoord, volgt dan het onderzoek naar deze UBO of UBO’s. Klikklaar levert (vink deze optie aan) een jaar lang dagelijkse controle op wijzigingen in/op deze UBO’s bij onze UBO check. Zo bent u altijd actueel en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door onze UBO check.

WWFT-check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de zesde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer

UBO Check: op persoon

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer

Veelgestelde vragen over UBO-check

Wie kunnen het UBO-register inzien?

Het UBO-register is toegankelijk voor bepaalde overheidsinstanties, financiële instellingen en onder bepaalde voorwaarden ook voor het publiek. Dit zorgt voor transparantie en helpt bij het tegengaan van financieel-economische criminaliteit.

Kunnen er meerdere UBO's zijn?

Ja, een bedrijf kan meerdere UBO's hebben. Een UBO is een persoon die meer dan 25% eigendom of zeggenschap in een organisatie heeft. Als er meerdere personen zijn die aan deze criteria voldoen, worden zij allemaal als UBO's beschouwd.

Hoe controleer je een UBO?

Een UBO controleer je door relevante documenten te verzamelen die de identiteit en het eigendomsaandeel of de zeggenschap van de persoon bevestigen. Dit kan via officiële registers, zoals het handelsregister, en door aanvullende documentatie op te vragen bij de betreffende personen of instanties.

Copyrights © 2024 All Rights Reserved By KlikKlaar