Safe en simpel met de IBAN-naamcheck

Hoe werkt het?


U heeft na uw aanmelding ook de naam en KvK-nummer van het bedrijf gevonden. Hierna zet u -bij de checks- ook de VINK AAN van de IBAN-Naamcheck aanvraag, Vul in het nieuw verschenen veld alleen het IBAN-bankrekeningnummer van het bedrijf in, en Klikklaar doet de rest.
Er wordt met de andere checks direct een rapport aangemaakt. Hier staat precies in omschreven van wie de bankrekening is, en of er bij deze rekening bijzonderheden gevonden zijn.
Een nadere uitleg van bijzonderheden staat hier onder in het volgende artikel.
Nu bent u zeker dat uw betaling goed terecht komt, en u niet opgelicht wordt door een vals bankrekening nummer. 
Makkelijker kunnen wij het niet maken…

Klikklaar

Wat zijn de meldingen in het IBAN-Naam check rapport?

Er zijn 5 basis retour meldingen:
1- Correct: IBAN en naam horen bij elkaar, goed dus.
2- Foutmelding: als blijkt dat naam die bekend is bij de banken helemaal anders is, let dan goed op.
3- Typefout: er zit een typefout in de naam; je ontvangt de exacte naam die bekend is bij de bank.
4- Je ontvangt terug of het IBAN-rekeningnummer actief is, opgeheven of geblokkeerd is. Let op!
5- Voor een zakelijk account ontvang je ook de vestigingsplaats en het KvK-nummer van de rekeninghouder. Dit moet dus gelijk zijn aan de u bekende gegevens.


Wat houdt deze informatie in? Wat heeft u er aan?

Melding 1 is een OK op de IBAN naamcheck: naam en nummer komen volledig overeen. Check nog wel de andere rapporten of het toch ook met die bevindingen wel slim is met dit bedrijf te gaan werken.

Bij de meldingen 2, 3, en 4 van de IBAN naamcheck is er iets serieus aan de hand. Nader onderzoek is zeker nodig. Er is een gerede kans op fraude of oplichting.

Bij de melding 5 van de IBAN naamcheck geeft dit een extra zekerheid om uw voorgenomen betaling(en) te koppelen aan het bedrijf waaraan u denkt te willen gaan betalen. Het slot op de deur dus.

Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

Welke actie kunt u ondernemen na de resultaten van de IBAN-naamcheck??

Actie en antwoord bij melding 1 van de IBAN naamcheck:
- Bankrekening hoort bij het bedrijf of ondernemer. U kunt veilig betalen, maar lees wel de andere rapporten over het bedrijf.

Actie en antwoord bij melding 2 van de IBAN naamcheck
- Hier is iets niet goed. Een serieus probleem dus. Misbruik van een bankrekening van een “geldezel” of nep bedrijf wordt zo herkend. Een geld ezel is iemand die zijn/haar bankrekening aan criminelen beschikbaar stelt tegen een bescheiden vergoeding. Als u toch betaald, dan u bent u veelal uw geld kwijt. Ook factuurfraude werkt zo: u ontvangt een heel betrouwbare factuur, alles klopt en is verklaarbaar, alleen de bankrekening niet. Niet betalen dus, en meld dit bij de fraudedesk op info@fraudehelpdesk.nl dan helpt u ook anderen niet opgelicht te worden.

Actie en antwoord bij melding 3 van de IBAN naamcheck
- Heeft u een typefout gemaakt bij het invoeren van het bankrekening nummer? Dat kan. Door de teruggekoppelde naam in het rapport zal direct blijken dat dit zo is. Bij 3 op de 100 betalingen is dit vaak het geval, maar laat u niet misleiden. De naam van de zaak en naam van de eigenaar komen vaak (deels) overeen en zijn te controleren met de UBO check. De eigenaar van het bedrijf zal hier dan zijn privérekening gebruiken. Wel raar, maar dit kan. Dit is verklaarbaar en logisch. Maar ook hier geldt het volgende: bij een BV of een stichting (of andere rechtsvorm) waar sprake is van een bestuur of directie, is het niet ok als de naam van de rekening net niet klopt met de begunstigde. Het geeft aan dat er iets niet klopt. U gaat NIET betalen aan het bedrijf, maar aan iemand anders, dus kan dit grote gevolgen hebben voor hetgeen wat u wil aankopen: het bedrijf ontvangt geen geld, dus hoeft niet te leveren. Neem maatregelen en laat dit nader verklaren. Vraag de juiste bankrekening op van de onderneming en check deze ook met een IBAN naamcheck. Wees zeer alert!

Actie en antwoord bij melding 4 van de IBAN naamcheck
Het is bijzonder vreemd dat een bedrijf een bankrekening op geeft welke niet meer actief is. Bij verhuizen van bank kan dat tijdelijk, dan is dit door het bedrijf aan te tonen. Maar een niet-actieve rekening kan ook door de bank -met reden- geblokkeerd zijn, bijvoorbeeld door eerder frauduleus gebruik of door een curator bij faillissement. Niet betalen dus.

Actie en antwoord bij melding 5 van de IBAN naamcheck
Even checken of bedrijfsnaam, vestigingsplaats en het Kamer van Koophandel nummer kloppen.
Het is en lijkt een eenvoudige check, maar fraudeurs kennen honderden tricks om u te misleiden. De Albert Heijn kan een centrale bankrekening in Zaandam opgeven, dit is logisch. Maar het Timmerbedrijf uit Amsterdam zal geen bankrekening in Maastricht hebben, dit is niet logisch. Gaat er een alarmbel af? Een nader onderzoek naar deze feiten loont zich beslist, zeker met een IBAN naamcheck. Niet betalen dus, mits bewezen wordt (en geen mooie praatjes), dat dit wel logisch is… Wees zeer alert.  IBAN Naam Check uitvoeren door Klikkklaar
Ervaringen en recensies
Deel uw ervaring of maak een recensie over Klikklaar door hier een bericht te sturen.  Wij slaan het bericht -ter controle door de instanties- op onze beveiligde server op. De Data-officier controleert of u werkelijk zaken gedaan heeft, en legt dit vast. U bepaald zelf of uw naam en bedrijf in het berichten-wiel opgenomen mag worden.
Wij zijn tevreden over de korte lijnen bij Klikklaar. Vragen worden snel beantwoord. En vraag je een rapport aan, dan heb je snel bericht en kan je een keus maken of het wel of niet verstandig is om met die klant verder te gaan.
Lees meer
Verhuur check tegen foute huurders www.unitverhuurfriesland.nl
Als boekhoudster voor ZZP-ers heb ik een client geholpen aan kredietinfo over een klant met betaalproblemen. Na opvragen kreeg ik heel snel het handige rapport, en tegen een geweldig lage prijs. Ook was ik aangenaam verrast over de informatie op de website. Heel handig. Ga ik zeker meer gebruiken.
Lees meer
Snel kredietrapport voor klant Dewy-administratie Amsterdam
Door die handige monitor signalen weet ik precies of ik alleen cash zaken kan doen of op rekening. Scheelt mij veel gedoe achteraf.
Lees meer
Mn klanten onder controle Jamal,dir. Multicar Garage Utrecht
Heel snel alle info binnen, en bleek de deal toch te mooi om waar te zijn. Oplichter doorgeprikt! Bedank!
Lees meer
Wat handig! Ruud, Eigenaar Break Schermclinics
Klikklaar
Onze andere diensten
Klikklaar geeft het hele MKB en Particulier eenvoudig toegang tot diepgaande informatie over uw (toekomstige) zakenrelatie of opdrachtgever. Kwalitatief en zeer actuele informatie wordt verzameld in de Klikklaar Check, (deze check omvat WWFT-, UBO-, IBAN/Naamcheck en kredietrapporten). Uw keuze voor de continu check geeft u altijd scherp zicht op uw zakenrelatie. Het resultaat: een hoge risicobeperking en betaalzekerheid van uw facturen. Ook bij internationale bedrijven. In een paar klikken weet dat u zeker dat u veilig zaken kunt doen.

Advies over Cash-flow verbetering door toepassen van moderne methoden, zoals binnen 24 uur uw geld op de rekening, of financiering van een heel verkooptraject, met vooraf uw winst al uitbetaald krijgen, Dit soort oplossingen stellen wij graag aan u voor: lees meer. In een paar klikken weet u zeker meer.

Advies over hoe in complexe financiering en rechtsvorm structuren de beslisser of eigenaar aangewezen wordt. Hierbij komt veel meer kijken dan het vaststellen van meerderheid aandeelhouderschap. Via een offerte aanvraag ontwarren wij dit graag voor u.
Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar

WWFT check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de derde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer
Binnen enkele minuten een WWFT check uitvoeren bij Klikklaar
UBO Check
Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer

Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar