• Auteur: Dre Jansen | Datum 2 januari 2023
Niet alleen voor negatieve rente, maar ook voor de zekerheid: Niet alleen in Nederland worden aan banken stevige boeten uitgedeeld. Fouten in witwas dossier controles, of compliance procedures niet volgen, of foute zaken doen, Boeten krijgen ze allemaal.
Wells Fargo een van de grootste USA banken moet 3,7 miljard als afkoop betalen.  
Danske Bank 2Miljard, De Zwitserse USB Bank kreeg in Frankrijk 3,7Miljard boeten en in Zwitserland moet USB 172Miljoen voldoen voor Kartel afspraken.
In Nederland in bij de ABNAmro bank nog een bestuurder als verdachte aangemerkt in het witwas schandaal.
Ook De Rabobank ligt onder het vergrootglas, met een reële kans op een maximale boete van 1,2Miljard. Insinger, als grote vermogens beherende bank heeft een cliënten stop afgekondigd, om de anti-witwas boeken op orde te krijgen.
De redelijk nieuwe N26 bank heeft de Duitse waakhond geregeld op bezoek, en heeft flinke problemen met hun witwas controles. De Crypto banken hebben enorme problemen om dossiers op witwas controle niveau te brengen.
De onderlinge Crypto financieringen laten ook grote problemen ontstaan, voor meer banken dan dat we verwachten.
Bitvavo-NL Cryptoplatform meldde op 10-1-23 een oninbaar deel van (voorlopig) 84Miljoen. op een vordering van ca 240Milj. Er speelt veel meer in de Crypto-wereld dan reëel over geschreven wordt, dus is zo een garantie op banksaldo wel een welkome zekerheid.

Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar