• Auteur: Dre | Datum 21 mei 2023
In de wereld van vastgoedverhuur is het essentieel om betrouwbare en verantwoordelijke huurders te vinden. Het selecteren van de juiste huurder kan een uitdaging zijn, vooral gezien de risico's van fraude, wanbetaling en andere problemen. Dit is waar Klikklaar in beeld komt. Met onze innovatieve Huurdercheck service, maken we de huurmarkt veiliger en transparanter voor zowel verhuurders, OG beleggers, Makelaars en huurders.
**Wat is Huurdercheck?**
Huurdercheck is een uitgebreide screening service die is ontworpen om verhuurders en makelaars te helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over potentiële huurders. Het biedt een gedetailleerd overzicht van de financiële achtergrond, identiteitsverificatie en integriteitscontrole van een potentiële huurder.

**Hoe werkt Huurdercheck?**
Het proces begint met de klant die de gegevens van de potentiële huurder invoert in onze app, zoals naam, geboortedatum, telefoonnummer en huidig adres. De klant kiest vervolgens welke controles uitgevoerd moeten worden en betaalt hiervoor. Direct na de betaling worden de actuele gegevens verzameld en in rapporten gepresenteerd. De verificatie en het samenstellen van de gegevens worden uitgevoerd door gespecialiseerde internationaal opererende bedrijven.

**Wat maakt Huurdercheck uniek?**
Wat Huurdercheck onderscheidt van andere diensten, is de diepte en breedte van de controles die we uitvoeren. We bieden in 61 checks vier soorten gegevens aan:

1. Betaalgedrag uit het verleden en recente incassotrajecten, gekoppeld aan telefoonnummers en bekende oudere adressen en woonomgevingen. Adressen worden gescreend. Totaal worden 23 checks uitgevoerd en de hierin voorkomende data weergegeven in 23 checks.
2. Identificatiedocumenten worden gecontroleerd op echtheid, geldigheid, diefstal, vermissing. De pasfoto op het document wordt vergeleken met een selfie van de persoon. De persoon wordt met een live video + stemopname gecheckt op werkelijk bestaan. De persoon wordt ook op 12 internationale sanctielijsten gecontroleerd. Dit zijn bij elkaar 18 checks
3. Controle van het IBAN-naam bankrekeningnummer op vals en foutief gebruik door personen. Dit voorkomt fraude en money-mule misbruik. Hoeveel tekeningsbevoegde rekeninghouders er zijn, zakelijk of prové rekening, vervallen rekeningnummer en typo’s.  Dit zijn 5 checks
4. De persoon wordt op WWFT wetgevingsgronden gecontroleerd op het voorkomen op sanctielijsten, crimineel gedrag, justitiële en bewind voering lijsten Dit zijn In totaal 15 check.

In totaal kunnen personen op 61 controlepunten gescreend worden. Dit is uniek in deze markt.
**Hoe waarborgen we de privacy en gegevensbeveiliging?**
Bij Klikklaar nemen we de privacy en gegevensbeveiliging van de huurders wiens informatie we verzamelen zeer serieus. We werken in een streng beveiligde omgeving, met gekwalificeerd personeel. Alleen de klant zelf heeft toegang tot de rapportdata. De klant moet inloggen op het platform middels gebruikersnaam en wachtwoord, met hierna een TWA verificatie en een Captcha check. We verzamelen de gegevens via beveiligde API-connecties en slaan deze op in een eigen CRM-systeem, van waaruit de verzamelopdrachten worden verstuurd. De rapportages worden apart in een beveiligde databaseomgeving ontvangen en hier aan de klant gepresenteerd.

**De impact van Huurdercheck**
Huurdercheck heeft al talloze verhuurders geholpen om potentiële problemen te voorkomen. Een van onze klanten kon bijvoorbeeld snel een stroman blokkeren die voor een criminele organisatie een pand wilde huren. Een ander bedrijf wilde zaken gaan doen met een andere onderneming, maar die bleek vrijwel failliet te zijn. Dankzij onze service kon dit bedrijf veel werk en geld besparen.

**De toekomst van Huurdercheck**
Bij Klikklaar zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze diensten te verbeteren en uit te breiden. We zijn ons bewust van de uitdagingen die gepaard gaan met technologische ontwikkelingen zoals Artificial Intelligence, deep fake en fraude. Daarom werken we hard om onze systemen en processen te blijven verbeteren en om onze klanten de best mogelijke service te bieden.

**Conclusie**
In een wereld waar fraude en misleiding steeds geavanceerder worden, is het essentieel om toegang te hebben tot betrouwbare en grondige screeningtools. Met Huurdercheck biedt Klikklaar een krachtige oplossing die verhuurders en makelaars helpt om geïnformeerde beslissingen te nemen en de risico's te minimaliseren. Door gebruik te maken van geavanceerde technologie en uitgebreide controles, maken we de huurmarkt veiliger en transparanter voor iedereen.

Copyrights © 2024 All Rights Reserved By KlikKlaar