• Auteur: Dre Jansen | Datum 4 januari 2023
Door complexe handels structuren en omwegen in handelsroutes te creëren blijft de handel weelderig door gaan lijkt het. Volgrn NOS verhandelt Nederland in 2022 ca 200 miljard minder met Rusland, maar bij elkaar nam de handel flink toe met vele oud satelliet staten van Rusland:
Met Kirgizië en Armenië verdubbelde onze handel in 2022, met Kazachstan was 2/3 meer handel, met Oezbekistan ca 40 % en Turkije was 1/3 meer handel. Dit geeft ons extra na te denken, of de sancties ons kunnen treffen als wij toevallig mooie handel kunnen doen met deze landen. Snel is niet altijd schoon.
Ook financiële aandelen constructies, zoals van de Sberbank en de aandelen(door)verkoop van SBK Art laat 468 miljoen via Dubai en Amsterdam voorlopig naar Rusland “verdwijnen”. Dit laat zien dat er groot geld te verdienen is, maar het kan ook goed mis gaan.
In oktober werd een in Nederland een 55jarige handelaar door de FIOD geplukt omdat hij microchips via/via aan Rusland liet door leveren.

Het is en blijft dus belangrijk om dubbel na te denken, en bedrijven door te lichten op sanctielijsten en eigenaren -OOK Internationaal-. Hierbij zal in overeenkomsten vastgesteld moet worden, dat goederen niet (later) toch in Rusland terecht kunnen komen. Laat je door professionals hierin begeleiden.
De Zwakste schakel ben je hierdoor, voordat je het weet, toch zelf, en is dat de snelle winst waard?

Copyrights © 2024 All Rights Reserved By KlikKlaar