• Auteur: Dre Jansen | Datum 10 februari 2022
ING bank -als eerste bank in Nederland- gaat de WWFT check op hun zakelijke klanten niet meer “gratis” doen.
Alle zakelijke klanten van ING-bank kregen begin februari 2022 een bericht hier over: Per zakelijke rekening wordt €7,50 per maand (dus  €90,00 per jaar) extra in rekening gebracht per rekening, om het dossier onderhoud en controle kosten in verband met de WWFT controles vergoed te krijgen.
Dit komt dan bovenop de gewone jaarlijkse verhoging. Tel uit wat nu de totale bankkosten zijn voor een zzp-er of BV, voor het aanhouden van een betaalrekening.
De controle door de WWFT wetgeving hakt er geweldig in bij de banken. Al had de ING bank al wel een WWFT boete van €775.000.000 te betalen gekregen, omdat zij de witwas controle niet goed deden.

Welke bank volgt?
Ook de Duitse N26 is in opspraak, het Duitse Openbaar Ministerie is in januari 2022 een onderzoek gestart naar de leidinggevenden van de Fin-Techbank. De witwas controle zou te gebrekkig zijn, ondanks dat het bedrijf al in september 2021 onder toezicht werd gesteld, omdat er te weinig gedaan werd tegen witwassen, bankfraude, en vooral ook tegen fake webshops waar consumenten opgelicht worden.

Tegen valse rekeningen heeft Klikklaar nu juist preventief de IBAN/Naamcheck toegevoegd aan de bedrijfscheck.

Copyrights © 2024 All Rights Reserved By KlikKlaar