• Auteur: Andre | Datum 24 maart 2022
Vooraf checken op sanctielijsten heeft nut.
Op 18-3-2022 legde de fiscale opsporingsdienst (FIOD) een spoedbeslag op bankrekeningen van een bedrijf welke direct gelinkt werden aan een persoon (Oligarch) die -sinds kort- op de personen-sanctielijst staan. Snelheid first: De bank heeft bij een verplichte check (WWFT wetgeving) op (verdachte) bankrekening mutaties de Witwaspolitie, de FIU ingeschakeld.

Deze digitale melding bij de FIU werd, zo blijkt, direct aan de FIOD doorgegeven. Het bedrijf probeerde de sanctiewet te omzeilen, en deze overtreding gaf de FIOD vleugels. Deze overtreding van deze sanctiewet werd direct door de FIOD beloond met een strafvorderlijk -spoed-beslag op de bankrekeningen van het bedrijf: dus pech, centen weg. Dit is voor het eerst dat de FIOD hier ook actief op geworden is.

Het is een zeer actueel voorbeeld, van hoe belangrijk het is, om continu bedrijven en UBO’s te checken op wijzigingen in sancties en andere (strafrechtelijke) wijzigingen in een bedrijf. Voor €0,01 per dag regelt Klikklaar dit voor u 24/7/365.

Copyrights © 2024 All Rights Reserved By KlikKlaar